17 грудня на запрошення Ірини Миронової ми пішли в кафе Канапе дегустувати ігристі вина з Оленою
Павловою і куштувати страви від шеф-кухаря Віталія Будзінського.

“Їжа – це емоції. Бо навіть якщо ми подивимось на те, як людина сприймає інше місто, то, як правило,
запамятовуються саме гастрономічні враження. Це пояснюється тим, що мозок людини має дві зони, які
знаходяться поруч: емоції і память про їжу. У нас дуже давно не сприймали страви як частину
культури. Це повязано з історією. Колись шматок хліба був уже цінністю. Ми втратили цей величезний
пласт, але зараз будемо відновлювати знання про їжу, тому що це дуже потрібно: вітати гостей, вміти
їх приймати і пригощати”, – так розпочала гастрономічний вечір Олена Павлова, відома вінниччанка, відновлювачка і дослідниця подільської автентичної кухні.

“Я намагався поєднувати прості складові, які завдяки сучасним технологіям приготуванн звучать по-
іншому і дуже вишукано. Стравам притаманний характерний французький шарм”, – ділиться напрацьованим Віталій.

Виноградні равлики по-Бергундськи у винно-вершковому соусі з пряними травами, салат із соковитою грушею, прошутто та сиром Дор Блю, ніжне філе тріски на зеленому пюре під соусом голондез та чізкейк на основі мякого сиру рікотта з обліпиховим компоте власного приготування уже можна замовляти в Canape.

Кафе Canape, Зодчих, 18 | 096-693-43-63

За фото дякуємо Олені Дьоміній.