Повернутись назад

СОФІЯ ГРИГОР’ЄВА. Sofiyacake

Вона пече те, що замовникам більше до душі. Має понад 25 різних начинок тортиків, трайфли ( торт в стаканчику ), кейкпопси, зефір, капкейки, льодяники, меренги на паличці, імбирне печиво, трюфелі. Знайти приклади її робіт та зробити замовлення можна у соц мережах фейсбук (https://www.facebook.com/Sofiyacake) та інстаграм (Sofiyacake84). За освітою — філолог. У 2006 році закінчила магістратуру […]

Вона пече те, що замовникам більше до душі. Має понад 25 різних начинок тортиків, трайфли ( торт в стаканчику ), кейкпопси, зефір, капкейки, льодяники, меренги на паличці, імбирне печиво, трюфелі. Знайти приклади її робіт та зробити замовлення можна у соц мережах фейсбук (https://www.facebook.com/Sofiyacake) та інстаграм (Sofiyacake84).
За освітою — філолог. У 2006 році закінчила магістратуру ВДПУ. Та маючи на руках однорічного сина, мова про вихід на роботу не йшла. А вже трохи згодом з’явилось захоплення випічкою, яке і змінило її життя.
Основні інтереси — кондитерка і сім’я, бо має чудового турботливого чоловіка Андрія, який є для неї опорою і підтримкою у будь – якій ситуації. «Без його допомоги я б не впоралась», — сором’язливо і ніжно каже Софія.. Разом виховують двох прекрасних синів Олександра і Максима.

Вільний час намагаться проводити разом, аби сходити в кіно, зустрітись з друзями чи посидіти в затишному кафе, а в гарну погоду вибратись на природу. Ось чому діти з нетерпінням чекають літа, щоб знову поїхати на море — бо разом з батьками і в любові.

Як прийшло бажання займатись кондитеркою? З чого все почалось?

Перший ваш десерт
Бажання займатися кондитерською справою прийшло само собою. Спочатку мені подобалось готувати щось смачненьке для моєї сім’ї. Це були здобні булочки, пиріжки, печиво. Потім захотілось спробувати щось складніше.
Першим моїм десертом став торт “Прага”, який я спробувала обтягнути мастикою, яку ж сама і зробила. Тоді, у січні 2017 року, мені здавалось, що це справжній шедевр. Згодом моя сусідка попросила спекти торт на день народження для дочки. Так склався мій старт в світ кондитерів.
Мені доводилось вчити все самостійно, випробовувати нові рецепти, нові техніки.

Що із того, що готуєте, любите найбільше?

Найбільше люблю мусовий торт «Три шоколада»*, хоч чоловік моїх смаків не розділяє. Йому більше до вподоби *Наполеон*.

Ваші особливості в десертах: по чому можна вас впізнати? ( ваші екслюзивні смаки, деталі…)

В свої десерти я вкладаю любов і позитивні емоції, адже потім, коли отримуєш відгук від клієнта, у тебе просто виростають крила!
Маю кілька авторських рецептів тортиків, а в оформленні я даю волю клієнтам, хоч інколи і корегую їх бажання. Торти всі завжди різнопланові. В оформленні використовую як мастичні елементи, так і природні – живі квіти, ягоди. Останнім часом люблю працювати з ізомальтом ( карамельний декор зараз в тренді).

Що найбільше у вас замовляють?

На початку мого кондитерського шляху популярністю користувались капкейки, зараз основну частину замовлень складають тортики.

Як замовити? Розкажіть про терміни та доставку

Замовити солодке дуже просто. Потрібно зв’язатися зі мною через соцмережі або вайбер.
Я проконсультую по начинкам, разом обиремо дизайн, кольорову гаму, враховуючи усі побажання.
Бронювати дату слід заздалегідь, за 2-3 тижні до свята. Весільні кенді – бари і тортики доставляємо разом з чоловіком, решту замовлень клієнти забирають самі.

На що звертаєте увагу, коли відвідуєте чужі кондитерські?

Відвідуючи інші кондитерські, звертаю увагу на вітрину та вигляд десерту, також цікавить склад, чи натуральний.

Що для вас є важливим в десерті?

В десерті основне — це його смак і естетична сторона, тобто зовнішній вигляд. Він повинен бути красивим і ззовні, і в середині. Та найголовніший аспект – виготовлений із натуральних, якісних продуктів.

Що ви ще не готували?

Не готувала французький *макарон*, все не доходять руки.

Ваша кондитерська мрія?

Моя мрія – звичайно ж відкрити свою затишну, невеличку кондитерську з приємною атмосферою та смачним ароматом ванілі та шоколаду.
Я справді закохана у свою справу. Так приємно бачити щасливі обличчя діток, коли їм виносять іменинний торт!

 

Порадьте: книги та фільми, місця в Вінниці, спеціалістів з різних напрямків ( манікюр, коуч, агент з подорожей…)

В нашому рідному місті обожнюю кінотеатр Смарт сінема, часто ходимо туди всією сім’єю. А в затишному Терра Маре, що на Вишеньці, майже щотижня зустрічаємось з друзями.

Особисте життя: як поєднуєте з кондитеркою?

Поєднувати улюблену справу і особисте життя дається,чесно скажу, не легко. Адже 90% мого часу займає все таки кондитерка. Вільні хвилинки намагаюсь приділити увагу дітям, вирішити шкільні питання, допомогти з уроками, пограти шашки або в Ерудит.
… і спекти «Наполеон» чоловікові.

 


https://www.facebook.com/Sofiyacake
0681740843

Фото надані Софією Григор’євою